DEN MAGISKE KUGLE


”Den Magiske Kugle” er dokumentarisk teaterforestilling  om, hvordan naturvidenskabelig grundforskning kan revolutionere kræftbehandlingen, som vi kender den. Vi kommer bag om den viden, der gør det muligt at indkapsle cellegift, der skydes ind i kroppens blodbaner for derefter at dræbe cancercelllerne.  Og vi kommer bag om forskningsprocessen: hvordan banebrydende idéer opstår, skydes ned og nytænkes gennem århundreder, før de realiseres.


Instruktør: Bent Nørgaard

Scenografi: Raphael Solholm

Musik:  Hans Sydow  og Tine Kortermand 

 ROBOTTENS ANATOMI

Michael Valeur/Willie Flindt/Bent Nørgaard


Videnskabsmanden Thomas Bartholin er besat af tanken at forstå hvad der adskiller mennesker fra maskiner og robotter.  Forskerkollegaen, Maria Lentz har skabt dobbeltgængerrobotten Ekko; en tro kopi af sin mand. I forestillingen dissekeres forskning og følelser, fiction blandes med fakta. På scenen står skuespillere og forskere. 


INSTRUKTØR: BENT NØRGAARD
SCENOGRAF: CATHIA HAUBERG ENGEL
MUSIK: HANS SYDOW M.FL


KÆRLIGHEDENS DAMPE

opera af Andy Pape/Bent Nørgaard


Spøgelsesoperaen Kærlighedens Dampe er en kærlighedskvartet, hvor de store følelser sættes i spil. En skolelærer på flugt fra et forlist forhold til en gift kvinde i København søger tilflugt på Christiansø, bliver forelsket i en gift kvinde, som han får et forhold til, samtidig med, at han hjemsøges af øens spøgelse, doktor J. J. Dampe. En forestilling om begær, erotik, opofrelse, de levede livs kærlighed og evnen til at forvalte den smertelige adskillelse.


Solister: Kristine Becker Lund; Helene Gjerris; Magnus Vigilius; Jens Bruno Hansen; Astrid Kjeldgaard; Louis Mark Pedersen

Instruktør: Bent Nørgaard

Scenograf: Camilla Bjørnvad

Musikalsk ledelse: David Riddell

Randers Kammerorkester

Åbning af 1. akt

Slutning af 1. akt

MEDVIRKENDE: Baard Owe, Jeanette Lindbæk Larsen og Morten Steensgaar ROBOTFORSKERE: Kasper Støy, Ulrik Pagh Schultz, Andreas Lyder og Ricardo Franco Mendoza Garcia. KEMIKERE  Steen Rasmussen, Martin Hanczyc og  Harold Fellerman. FILOSOFFERNE: Søren Harnov Klausen,  Anne-Marie Søndergaard Christensen og Esben Petersen.Medvirkende: professor Ole G. Mouritsen, lektor Adam Simonsen og post doc. Esben Thormann, ph.d.-studerende Eva Arnspang Christensen og Anne Kallesø Bugge samt de to medicinstuderende Jonas Hedegaard Andersen og Henrik Jespersen. 

SIGURD DRAGEDRÆBER

opera af Andy Pape/Bent Nørgaard


Drengen Sigurd vokser op hos smeden Regin. Her lever han en kummerlig tilværelse, og den eneste glæde finder han hos fuglene i skoven. Sigurd fornemmer at Regin ikke kan være hans rigtige far. Med hjælp fra en af Odins ravne tager han opgøret med Regin. Det viser sig at Sigurd er ud af en berømt krigerslægt. Regin forsøger at udnytte dette, men hans grumme plan mislykkes.


Operaen har været opført på Det Kongelige Teater, Den Fynske Opera og en række operahuse i f.eks. Basel, Stuttgart, München, Hannover m.fl.


Instruktør: Bent Nørgaard

Scenografi: Louise Beck

Musikalsk ledelse: Erik Kaltoft


 

Medvirkende: Gert Henning Jensen (Sigurd), Jens Bruno Hansen (Regin), Djina Mai-Mai (Ravnen)